Prijava

 
 
 
 
 
 

Čestitke ob mednarodnem dnevu študentov

17.11.2021

Spoštovani študenti Fakultete za zdravstvene vede UNM,
čestitamo vam ob mednarodnem dnevu študentov! Ponosni smo, da obiskujete našo fakulteto in da vaš čas in energijo usmerjate v študij in z njim povezano osebno in strokovno rast.

Študijski proces izvajamo že nekaj časa v okoliščinah, ko se moramo prilagajati epidemiji covid-19. V zadnjem obdobju se epidemiološke razmere poslabšujejo in prejemamo številne pobude študentov, da bi večji del študijskega procesa izvajali na daljavo. Izkušnje preteklih dveh let kažejo, da kakovost takšne oblike izvedbe ni primerljiva z izvedbo v živo, zato v želji po čim učinkovitejšem doseganju s študijskimi programi predpisanih kompetenc ohranjamo čim večji delež študija na fakulteti. Nekateri študenti, zlasti tisti, ki tudi delate na področju zdravstva, v zadnjem obdobju doživljate velike obremenitve: tako zaposlenim kot tistim, ki opravljate študentsko delo ali delate kot prostovoljci na oddelkih, ki se v času epidemije srečujejo z velikim pomanjkanjem kadra, na fakulteti omogočamo, da s prilagoditvami lahko opravite študijske obveznosti, seveda v okviru možnega in ob vnaprejšnjem dogovoru ter v skladu z veljavnimi sklepi senata. Ohranjanje kakovosti izvedbe študija v največji možni meri razumemo kot dolgoročno naložbo v kompetence vas študentov in kredibilnost zdravstvene nege in fizioterapije kot samostojnih strok na področju zdravstva.

Študenti tudi izpostavljate možnost prenosa okužbe v prostorih univerze, in prenosa le te v klinična okolja. To je realna nevarnost, zato se moramo vsi truditi, da jo bomo zamejili. Na univerzi zato dosledno preverjamo PCT pogoj in zahtevamo dosledno izvajanje preventivnih ukrepov, ki jih predpisujejo tudi odloki vlade. Pravila in dosledno spoštovanje le teh nam omogočajo, da se ne ukvarjamo z organizacijo, ampak z vsebino, tj. z izvajanjem kakovostnega študijskega procesa. Posameznike, ki se ne strinjajo z veljavni preventivnimi ukrepi in njihovim izvajanjem zato prosim, da svoja stališča uveljavljajo izven prostorov univerze in tako prispevajo k nemotenemu delu.

Na fakulteti smo še posebej ponosni na vse tiste študente, ki v sedanjih okoliščinah z vsemi napori prispevate k vzdržnemu delovanju zdravstvenega sistema. Ob mednarodnem dnevu študentov velja vam še prav posebna zahvala!

Vsem želimo veliko študijskih uspehov, nepozabnih študentskih doživetij in prijazno prihodnost!


 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Program 3. stopnje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za zdravstvene vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 30 (dekanat)
+386 7 393 00 18 (referat)
Davčna št.: 82193592
Matična št.: 2333929
TR: 0315 0100 0476 893
IBAN: SI56 0315 0100 0476 893
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.