Prijava

 
 
 
 
 
 

Uspešno izvedena Demo delavnica v okviru Tedna vseživljenjskega učenja na kmetiji Markovi

02.10.2020

Udeleženci so bili seznanjeni s tematiko, ki jo lahko ponudi fitokmetija v svojih programih. Spoznavali so tako imenovano divjo hrano, torej hrano oziroma rastline, ki rastejo na prostem in se jih prideluje na njivskih površinah. Udeleženci demo delavnice kmetije Markovi so se ob tednih vseživljenjskega učenja seznanjali z tematiko, ki jo lahko ponudi fitokmetija v svojih programih. Spoznavali so tako imenovano divjo hrano, torej hrano oziroma rastline, ki rastejo na prostem in se jih prideluje na njivskih površinah. Značilnosti divje hrane so predvsem te, da imajo nekatere izrazite prehranske vrednosti in njihovo uživanje pripomore k boljšemu zdravju, nabiranje divje hrane pa ima terapevtske vrednosti, saj sama dejavnost poteka na prostem in vključuje gibanje telesa. Delavnica je zato potekala na prostem, na travniških površinah in gozdni meji. Udeleženci so spoznali pester nabor rastlin, ki se jih lahko uporabi v prehrambene namene kot glavno jed, začimbo ali pa kot živilo, iz katerega se lahko pripravijo različni shranki in ki velikokrat prekašajo kulturne rastline.

 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Program 3. stopnje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za zdravstvene vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 30 (dekanat)
+386 7 393 00 18 (referat)
Davčna št.: 82193592
Matična št.: 2333929
TR: 0315 0100 0476 893
IBAN: SI56 0315 0100 0476 893
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.