Digitalizacija kot orodje spremljanja kazalnikov kakovosti bolnišnične zdravstvene nege (vodja projekta: Gorazd Laznik, partnerski organizaciji: Eurotronik d.o.o., Splošna bolnišnica Brežice)

logo_verzija2_obrezana_slika.PNG 

Kratka vsebina projekta: Elektronsko dokumentiranje aktivnosti v hospitalni obravnavi pacienta, in tudi zdravstvene nege je vse bolj aktualno področje, saj izpolnjevanje  papirne dokumentacije zahteva veliko časa, ki bi ga lahko namenili neposredni prisotnosti pri pacientih. Poleg tega omogoča enostavnejše zbiranje in obdelavo podatkov ter spremljanje kazalnikov kakovosti. Pogosto pa uvajanje elektronskega beleženja aktivnosti zdravstvene nege prinaša težave, zlasti če se te beležijo na centralni lokaciji in ne neposredno ob pacientu. Če se elektronsko beleženje izvede šele nekaj časa po oskrbi, se lahko nekateri podatki nehote pozabijo ali so netočni, oziroma se v zapisih podvajajo. Podjetje Eurotronik je na področju nege in oskrbe v bolnišnicah in domovih starejših naredilo velik inovativni preskok, in združilo sistem sestrskega klicnega sistema z e-beleženjem aktivnosti zdravstvene nege neposredno v bolniški sobi, kar je inovativen pristop na svetovnem nivoju. Razvili so sistem NurseCare s sobnim modulom na dotik NurseTab, s katerim lahko osebje neposredno v bolniški sobi elektronsko beleži aktivnosti zdravstvene nege. To viša učinkovitost negovalnega osebja in prinaša boljši pregled nad opravljenim delom v negovalno-zdravstvenih ustanovah. Sistem se je v začetni fazi najbolj uveljavil v domovih upokojencev in oskrbovalnih enotah, vendar se zaradi številnih inovativnih naprednih funkcionalnosti širi tudi v bolnišnice in druge negovalno-zdravstvene ustanove. V sodelovanju s SB Brežice smo že izvedli pilotni projekt uporabe NurseCare sistema pri nas v okviru prejšnjega PKP. Doprinos sodelovanja institucij je bil izjemen, zato so se pojavile na strani uporabnika ideje po nadgradnji sistema z novimi funkcionalnostmi za spremljanje kazalnikov kakovosti zdravstvene nege.

Cilj projekta je nadgradnja sistema elektronskega beleženja aktivnosti zdravstvene nege z avtomatskim vrednotenjem kazalnikov kakovosti ter opozorilimi signali v primeru odstopov.

Poročilo projekta

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.