·         GNEZDO - Senzorsko podprte ptičje krmilnice in oblačna platforma za pametna mesta (vodja projekta: dr. Vladka Lešer, partnerska organizacija: DDI, računalniške in druge storitve d.o.o.)

logo_gnezdo.PNG

Kratka vsebina projekta: Ljudje smo kot ostala bitja močno povezani z naravo. Zaradi koncentracije prebivalstva in delovnih mest v mestnih okoljih in s tem spremenjenega načina življenja, se povezanost z naravo zmanjšuje, kar pa vpliva tudi na zdravje in kvaliteto življenja prebivalcev. Po nekaj desetletjih bivanja v velikih mestih,  se vedno bolj zavedamo pomena kvalitete zraka v mestu kot enega pomembnejših dejavnikov okolja za zdravje. V zadnjih letih močno omejujemo uporabo trdih goriv v gospodinstvih, omejujemo industrijske izpuste in reguliramo promet v mestu. Z namenom povečanje kvalitete zraka, širimo zelene površine v mestu in jih odpiramo za obiskovalce. Zelo se zavedamo, da je ravno kvaliteta zraka, ki ga dnevno dihamo v mestu, poglavitni sinonim za kvaliteto življenja v mestu. V okviru projekta Gnezdo želimo razviti merilni sistem za merjenje kvalitete zraka v mestu in posledično merjenje kvalitete življenja v mestu. Podatke želimo narediti prosto dostopne in jih ponuditi širši javnosti preko spletne platforme, ki bo predstavljala zametek platforme pametnega mesta.

 

REZULTATI PROJEKTA

Spletna stran projekta: http://projektgnezdo.si/

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.