CENTER AKTIVNOSTI - SREBRNI DVOR

Nosilec projekta: Dom starejših občanov Metlika
Ostali partnerji v projektu: Univerza v Novem mestu Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto,  Jazon, d.o.o. PE Metlika, Zavod Lintvern, so.p.
Celotna vrednost projekta: 60.900,82 z DDV
Začetek: marec 2018
Zaključek: junij 2019
Spletna povezava na projekt: http://www.dso-metlika.si/category/projekti/eu-projekti/
Kontakt: Anica Puhek, telefonska številka: 040 398 366

Cilj operacije v objektu Komenda je vzpostavitev delovanja Centra aktivnosti-Srebrni dvor s programom, v katerega bodo aktivno vključeni prebivalci treh občin, še posebej izolirane in telesno prizadete osebe. Vzpostavitev prostorov za delovanja (ureditev Srebrnega dvora, nabava opreme) bo izpeljana v prvi fazi projekta, v drugi fazi pa bodo izpeljane vsebinske aktivnosti usmerjene v izdelavo in testiranje dnevnega programa Srebrnega dvora prek medgeneracijskih delavnic in družabništva, vzpostavitve logistike za dostop zgoraj navedenih uporabnikov iz treh občin do Srebrnega dvora, ponudbe Srebrnega telefona ter hkratne izdelave in testiranja novega turističnega programa: digitalna oziroma multivizijska in vodena predstavitve Preteklost Komende. V ta namen bo vzpostavljeno tudi novo delovno mesto. Srebrni dvor bo omogočil aktivno vključitev uporabnikov, izboljšal organiziranost in sodelovanje javnega, zasebnega in nevladnega sektorja ter ob podpori partnerjev vodil tudi celovito trženje socialnega in turističnega programa Srebrnega dvora.

Pričakovani rezultati operacije:
- vzpostavljeni prostori za delovanje programa Srebrnega dvora,
- vzpostavljena logistika in prevozi nevključenih starejših prebivalcev treh občin, še posebej izoliranih in telesno prizadetih oseb za njihov dostop do Srebrnega dvora,
- pripravljen in testiran nov socialni program Srebrni teden za opolnomočanje starejših prebivalcev treh občin, še posebej izoliranih in telesno prizadetih oseb,
- Srebrni telefon: informiranje, ozaveščanje in pogovor,
- nov turistični produkt Preteklost Komende (digitalna in vodena predstavitev preteklosti Komende),
- promocija operacije in objekta (objave in promocija v tiskanih, spletnih medijih in družbenih omrežjih, vzpostavitev spletne strani, zloženke).

Podatki o financiranju:
Projekt je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Povezavi:
Spletna stran Evropske komisije
Program razvoja podeželja – PRP
 

 LAS Dolenjska in Bela krajina PROGRAM RAZVOJA PODEŽELJA

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.