Edukacija in menedžment v zdravstvu


 

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu je dal soglasje k študijskemu programu tretje stopnje »Edukacija in menedžment v zdravstvu« Fakultete za zdravstvene vede, za sedem let (sklep NAKVIS z dne 18. 6. 2015). To predstavlja pomemben mejnik v razvoju Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto.

DOKTORSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM
EDUKACIJA IN MENEDŽMENT V ZDRAVSTVU
Doktorski študijski program EDUKACIJA IN MENEDŽMENT V ZDRAVSTVU je prvi program 3. stopnje v Sloveniji, ki je namenjen predvsem razvoju kariere diplomiranih medicinskih sester in drugih strokovnih kadrov v zdravstvu. Je interdisciplinarna nadgradnja študijskega programa prve stopnje zdravstvena nega ter magistrskega programa vzgoja in menedžment v zdravstvu. Z doktorskim študijskim programom fakulteta razvija vertikalno izobraževanje na področju zdravstvenih ved s ciljem akademizacije in razvoja stroke.

Razvoj študijskega programa tretje stopnje edukacija in menedžment v zdravstvu izhaja iz potreb po interdisciplinarnih strokovnjakih, ki imajo poleg poglobljenega znanja bazičnega področja (zdravstvo), se znanje iz edukacije in menedžmenta ter izkazujejo usposobljenost za znanstveno raziskovalno delo, ekspertno odločanje in za izvajanje sprejetih odločitev v kliničnem oziroma drugih z njim povezanih strokovnih okoljih. Je plod poglobljenega timskega dela visokošolskih učiteljev, raziskovalcev in predstavnikov strokovnega okolja regije.

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.