« nazaj

Projekt Center aktivnosti - Srebrni dvor uspešno zaključen

V sredo, 22. 5. 2019, so partnerji projekta Center aktivnosti - Srebrni dvor zaključili projekt, katerega glavni cilj je bil vzpostaviti delovanje Centra aktivnosti - Srebrni dvor v objektu Križniške komende v Metliki. Dom starejših občanov Metlika je skupaj s partnerji – Univerza v Novem mestu Fakulteta za zdravstvene vede, Jazon, d.o.o. PE Metlika in Zavod Lintvern, so.p. – vzpostavil prostore za dnevno izvajanje aktivnosti družabništva ter medgeneracijskih, ustvarjalnih in zdravstvenih delavnic za starejše in telesno prizadete iz črnomaljske, metliške in semiške občine. Naši študenti so vsak četrtek eno leto izvajali zdravstvene delavnice za okrog 15 starejših. Za trajnostno uporabo je bil izdan Vodnik izvedbenih aktivnosti, ki vključuje ključne zdravstvene nasvete za starejše in širšo javnost.
Projekt Srebrni dvor ponuja tudi nov turistični program Preteklost komende, s katerim želi turistično oživeti Križniško komendo. Tako je bil posnet film Občuti Belo krajino in pripravljena vodena predstavitev zgodovine komende ter zgibanka o zgodovini Križniške komende v slovenskem in angleškem jeziku.
 

FOTO

 

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.