« nazaj

Študenti Univerze v Novem mestu Fakultete za zdravstvene vede v Srebrnem dvoru izvedli zdravstveno delavnico » Priprava starejših «na sprejemanje pomoči drugih.«

V četrtek, 11. 04. 2019, je študentka tretjega letnika Univerze v Novem mestu Fakultete za zdravstvene vede Nika Špeglič v Srebrnem dvoru izvedla dvourno zdravstveno delavnico »Priprava starejših na sprejemanje pomoči drugih. «.

Zdravstvene delavnice se je udeležilo 26 starostnikov.

V prvem delu je na kratko predstavila kaj je potrebno za lažje sprejemanje pomoči, kako pomembna je pravilna medsebojna komunikacija, opora bližnjih in prijateljev. Govora je bilo o tem, kako so zadovoljni z obstoječim sistemom nudenja pomoči, kako so sprejeli odhod od doma v dom starejših, delili pa so tudi njihove izkušnje z obiski muzejev, kuhanjem, izdelovanjem čestitk in drugimi aktivnostmi, ki jih počnejo skupaj s prostovoljci medgeneracijskega druženja.

Delavnica je del izvajanja projekta Center aktivnosti - Srebrni dvor, ki je sofinanciran v okviru izvajanja Strategije LAS Dolenjska in Bela krajina iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Galerija

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.