Pisarna za mednarodno mobilnost
Marko Starc, mag. ekon. in posl. ved
Vodja pisarne za mednarodno mobilnost
tel: +386/7/393-00-17
e-mail: marko.starc@vs-nm.si
 

Pisarna za mednarodno mobilnost skrbi za izvajanje Erasmus+ programa za mednarodno mobilnost. Erasmus+ je sektorski program v okviru programa Vseživljenjsko učenje, ki pokriva potrebe po poučevanju in učenju vseh udeležencev formalnega visokošolskega izobraževanja ter poklicnega izobraževanja in usposabljanja na terciarni ravni ne glede na trajanje izobraževanja ali stopnjo kvalifikacije, vključno z doktorskim študijem, ter zavode in organizacije, ki izvajajo ali omogočajo to izobraževanje in usposabljanje (Ur. l 327/45).
Fakulteta sodeluje v Erasmus aktivnostih od študijskega leta 2009/2010 in je podpisnica Erasmus listine – Vseživljenjsko učenje, ki nadaljuje aktivnosti prejšnjih programov (Socrates, Leonardo da Vinci,…)  jih povezuje in vnaša nove aktivnosti. Program bo trajal do 31. decembra 2013. Z uspešno prijavo na ta razpis smo si za študijsko obdobje 2009/2010–2013/2014 pridobili razširjeno Erasmus univerzitetno listino (EUC), ki nam omogoča izvajanje mobilnosti študentov za študij in za usposabljanje ter mobilnost učnega in drugega osebja.
 
Poleg ciljev programa Vseživljenjsko učenje so posebni cilji programa Erasmus+:
• podpiranje uresničevanja evropskega visokošolskega prostora, 
• krepitev prispevka visokošolskega in poklicnega izobraževanja na višjih stopnjah in spodbujanje inovativnih procesov,
• izboljšanje kakovosti in povečanje obsega mobilnosti študentov in učiteljskega osebja po Evropi,
• izboljšanje kakovosti in povečanje obsega večstranskega sodelovanja med visokošolskimi zavodi v Evropi,
• povečanje stopnje preglednosti in združljivosti med kvalifikacijami, pridobljenimi v visokošolskem izobraževanju in na višjih ravneh poklicnega izobraževanja v Evropi,
• izboljšanje kakovosti in povečanje obsega sodelovanja med visokošolskimi zavodi in podjetji,
• omogočanje razvoja inovativnosti v izobraževanju in usposabljanju na terciarni ravni ter njihov prenos, vključno s prenosom iz ene države udeleženke v ostale,
• razvijanje inovativnih vsebin, storitev, pedagogike in prakse za vseživljenjsko učenje.

 

Ustanove s katerimi ima Fakulteta za zdravstvene vede podpisano bilateralno pogodbo za sodelovanje v programu Erasmus+:

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.