Prijava

 
 
 
 
 
 

Zaključek mednarodnega projekta "International educational and research cooperation in the field of nursing"

20.05.2024

Zahvaljujoč izjemno uspešnemu lanskoletnemu sodelovanju sta Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Novem mestu (FZV UNM) in Oddelek za sestrinstvo Sveučilište Sjever (HRV) tudi v tem študijskem letu sodelovali v skupnem projektu z naslovom "International educational and research cooperation in the field of nursing in the academic year 2023/2024", katerega cilj je krepitev znanstveno-izobraževalnih in komunikacijskih veščin na področju zdravstvene nege skozi inovativno obliko visokošolskega slovenskega-hrvaško sodelovanja.

Projekt vključuje študente 1. stopnje zdravstvene nege obeh fakultet, ki skupaj v mednarodnih skupinah raziskujejo, pripravljajo in predstavljajo mednarodne projektne naloge. Sodelujoči iz FZV UNM so bili študenti prvega in drugega letnika, in sicer Ljubijankić Ilhana, Lončar Lea, Erić Luka, Škrbec Anže, Matotek Jan, Rajaković Lana, ki so pod mentorstvom izr. pred. dr. Nevenke Kregar Velikonja pripravili seminarske naloge s področja mikrobiologije. Obravnavali so Lymsko boreliozo, klopni meningoencefalitis, kampilobakterioze, salmoneloze, rdečke in oslovski kašelj. Študenti drugega letnika, Jera Grm, Nina Jovanović, Jera Šeruga, Adelina Budimlić, Maruša Motoz, Zala Pečjak, Pika Krkovič, Nastja Žnidaršič, Marija Bojkova in Katja Srebernjak, pa so pod mentorstvom Mateje Šimec, viš. pred. raziskovali tematike o higieni rok, zoonozah, preventivi in zgodnjemu odkrivanju raka dojke, problematiki astme in KOPB ter o preventivi bolezni, ki se prenašajo s hrano in vodo.

Ob zaključku mednarodnega projekta "International educational and research cooperation in the field of nursing in the academic year 2023/2024" smo 15. 5. 2024 na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Novem mestu gostili študente in predavatelje iz Sveučilišta Sjever, Varaždin, kjer smo izvedli skupne predstavitve mednarodnih projektnih nalog. V sklopu projekta sta bila izvedena tudi gostujoča predavanja, in sicer dr. Melita Sajko »Kronične nezarazne bolesti i nacionalni preventivni programi« in izr. prof. dr. Tomislav Meštrovič "Kronika najvećih zdravstvenih izazova u Hrvatskoj i svijetu uz povijesni presjek epidemiologije i javnog zdravstva".

Študenti obeh fakultet in njihovi mentorji smo mednarodno projektno sodelovanje zaključili s skupnim kosilom in druženjem. Sodelovanje in druženje je bilo za študente nova prijetna izkušnja, študenti pa so ob zaključku dejali »Ali bomo lahko naslednje leto spet sodelovali?«

 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Program 3. stopnje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za zdravstvene vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 30 (dekanat)
+386 7 393 00 18 (referat)
Davčna št.: 82193592
Matična št.: 2333929
TR: 0315 0100 0476 893
IBAN: SI56 0315 0100 0476 893
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.