Prijava

 
 
 
 
 
 

Zaključek mednarodnega sodelovanja v sklopu projekta »"International educational and research cooperation in the field of nursing in the academic year 2022/2023"

Zaključek mednarodnega sodelovanja v sklopu projekta »"International educational and research cooperation in the field of nursing in the academic year 2022/2023"

23.05.2023

Na Fakulteti za zdravstvene vede (FZV) smo 17. maja 2023 ob zaključku mednarodnega sodelovanja v sklopu projekta »"International educational and research cooperation in the field of nursing in the academic year 2022/2023" gostili študente in predavatelja iz Sveučilišta Sjever (HRV).
Predavatelja sta izvedla gostujoča predavanja, in sicer doc. dr. Melita Sajko predavanje z naslovom »Epidemiologija kroničnih bolesti u Hrvatskoj i nacionalni preventivni programi«, naslov predavanja izr. prof. dr. Tomislava Meštrovića pa je bil »Od epidemija do globalnih izazova: povijesni pregled epidemiologije i javnog zdravstva u Hrvatskoj i svijetu«. V sklopu projekta pa je Mateja Šimec, viš. pred. že v aprilu izvedla gostujoče predavanje na Sveučilištu Sjever z naslovom »Vloga medicinske sestre pri preprečevanju cerebrovaskularnih obolenj«.
Z mednarodnim timskim sodelovanjem so študenti 2. letnika dodiplomskega študijskega programa UNM FZV in Sveučilišta Sjever pod mentorstvom Mateje Šimec, viš. pred., doc. dr. Melite Sajko in izr. prof. dr. Tomislava Meštrovića pripravili in predstavili projektne naloge, teme nalog pa so povezovale učne enote higieno, epidemiologijo in zdravstveno nego internističnega bolnika.
Mednarodno povezovanje in timsko sodelovanje študentov zdravstvene nege ponuja priložnosti za razvoj oz. krepitev tako (med)kulturnih kot tudi komunikacijskih kompetenc v mednarodnem okolju študentov zdravstvene nege, pozitivne izkušnje in zadovoljstvo študentov študentov obeh fakultet pa prispevajo k spodbujanju in ohranjanju tovrstnega sodelovanja tudi v prihodnjem študijskem letu.

Fotografije si lahko pogledate v priponki. 

Prispevek Sveučilišta Sjever

 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Program 3. stopnje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za zdravstvene vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 30 (dekanat)
+386 7 393 00 18 (referat)
Davčna št.: 82193592
Matična št.: 2333929
TR: 0315 0100 0476 893
IBAN: SI56 0315 0100 0476 893
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.