Prijava

 
 
 
 
 
 

Nov projekt: TERAPEVTSKE FITOKMETIJE

12.05.2022

Univerza v Novem mestu Fakulteta za zdravstvene vede je pričela z izvajanjem novega projekta z naslovom: Terapevtske fitokmetije: razvoj terapevtskih aktivnosti kot podpore dejavnosti zdravstvenega varstva na kmetijah, ki je nadaljevanje uspešno zaključenega projekta Fitokmetije. Partnerji v projektu so Strokovni center Višnja Gora ter pet kmetijskih gospodarstev (v nadaljevanju KMG: kmetija Mahne, kmetija Divji vrt, kmetija Markovi, kmetija Vrhivšek in kmetija Šteflak). Projekt, ki traja dve leti, je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini 74.999,73 EUR.

V projektu želimo nadgraditi obstoječe projekte na tem področju, ki so se osredotočali le na ozko socialno-varstveno funkcijo KMG, ki ji v našem projektu dodajamo še terapevtsko funkcijo v smislu, da KMG postajajo okolja, ki omogočajo izvajanje različnih terapevtskih praks, hkrati pa lahko različne terapevtske pristope implementirajo pri izvajanju nekaterih dopolnilnih dejavnosti na kmetijah (npr. pri izvajanju socialno varstvene dejavnosti). Nove dejavnosti želimo razvijati kot dopolnitev obstoječim preventivnim in kurativnim dejavnostim, ki jih zagotavlja naš sistem zdravstvenega in socialnega varstva.

Splošen cilj projekta je krepitev razvojnega partnerstva, ki bo prispevalo k diverzifikaciji dejavnosti na kmetijah, povečanje usposobljenosti članov kmetij in inovativnosti, krepitev medgeneracijskega sodelovanja, povečanje dodane vrednosti na kmetijah, krepitev trajnosti projekta in ohranitev povezanosti mladih z obdelavo zemlje.

Za več informacij o projektu kliknite TUKAJ

 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Program 3. stopnje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za zdravstvene vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 30 (dekanat)
+386 7 393 00 18 (referat)
Davčna št.: 82193592
Matična št.: 2333929
TR: 0315 0100 0476 893
IBAN: SI56 0315 0100 0476 893
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.