Prijava

 
 
 

Prostovoljno delo v negovalnem centru za okrevanje po bolezni COVID - Topolšica in Lenart

04.02.2021

Spoštovani študenti zdravstvene nege in fizioterapije,

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nam je poslalo naslednjo prošnjo:

»Ob zaostrenih epidemioloških razmerah se na Vas obračamo s prošnjo za pomoč pri zagotavljanju dodatnega kadra za pomoč na področju zdravstva. Vlada RS bo v Topolšici in Lenartu vzpostavila negovalna centra za okrevanje po bolezni COVID. Bolnišnici bosta namenjeni negovanju bolnikov po preboleli okužbi z novim koronavirusom, ko ti ne bi več potrebovali intenzivne nege, a še potrebujejo bolnišnično oskrbo.

Za vzpostavitev sistema je potrebna pomoč študentov in študentk zdravstvene nege, fizioterapije in delovne terapije, ter mentorjev oziroma ustrezno usposobljenega kadra.

Študenti se za sodelovanje odločajo prostovoljno, predvideno pa je, da se njihovo delo šteje kot opravljanje praktičnih obveznosti izobraževalnega programa. Pri tem bi jih spremljal mentor, ki bo vsebinsko in strokovno skrbel za skupino dijakov in študentov.

Študenti, ki bi se odločili za tovrstno pomoč, bi imeli v Topolšici zagotovljeno bivanje in oskrbo, v Lenartu pa zagotovljeno oskrbo in prevoz na delo: v obeh primerih bi za delo prejeli plačilo. Za varnost bo poskrbljeno s preventivnimi zdravstvenimi ukrepi in tudi s skrbno izdelanimi protokoli za varovanje zdravja. Prav tako jim bo zagotovljena tudi psihološka podpora.

Tovrstno delo bi potekalo po en do dva tedna, nato bi se skupina zamenjala.

Prosim, da svoje študente in zaposlene seznanite z možnostjo sodelovanja. S tem delom bi si pridobili ustrezne delovne izkušnje in prakso, hkrati pa bi imeli možnost pomagati sočloveku v stiski.

Ker želi vlada bolnišnici za okrevanje po bolezni COVID čim prej vzpostaviti, bi z vaše strani potrebovali podatek, koliko vaših študentov bi se odločilo pridružiti projektu.«

Za nadaljnje informacije in prijavo interesa za opravljanje prostovoljnega dela po zgornjem povabilu se javite
- študenti zdravstvene nege : g. Gorazdu Lazniku (gorazd.laznik@uni-nm.si) in
- študenti fizioterapije: ga. Petri Kotnik (petra.kotnik@uni-nm.si),
s katerima se boste kandidati tudi dogovorili o možnosti in obsegu priznavanja prostovoljskega dela v sklopu kliničnega usposabljanja.

Prostovoljsko delo je v sedanjih epidemioloških razmerah zelo potrebno in plemenito. Načrtujte ga tako, da ne bo oviralo izpolnjevanja vaših študijskih obveznosti, glede morebitnih izostankov pa se pravočasno uskladite z nosilci predmeta. V kolikor bo v naslednjem obdobju s sproščanjem ukrepov omogočeno izvajanje kabinetnih in laboratorijskih vaj, kjer je zahtevana 100% prisotnost, bo le-to prioriteta, saj nadomeščanja in menjave skupin ne bodo mogoče.

V skladu z zgornjim pozivom vas prosimo, da interes za opravljanje prostovoljskega dela sporočite do četrtka do 21.1. do 12h.

 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Program 3. stopnje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za zdravstvene vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 30 (dekanat)
+386 7 393 00 18 (referat)
Davčna št.: 82193592
Matična št.: 2333929
TR: 0315 0100 0476 893
IBAN: SI56 0315 0100 0476 893
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.