Prijava

 
 
 

Partnerji v novem projektu ERASMUS+: Well@School

11.09.2020

UNM FZV je kot partnerska organizacija v mesecu septembru 2020 pričela z izvajanjem projekta z naslovom Razvijanje večpoklicnega visokošolskega izobraževanja za spodbujanje duševnega zdravja in dobrega počutja v šolah - Well@School.

Vodilni partner projekta je finska univerza TURKU University of Applied Sciences, sodelujejo pa še Vilnius University (Litva), University of West Attica (Grčija), Medical University of Plovdiv (Bolgarija). Projekt, ki traja tri leta, je sofinanciran s strani programa Evropske unije Erasmus+ v višini 317.130,00 EUR.

Cilj projekta Well@School je razviti novo platformo za odprt dostop specifičnih znanj za medicinske sestre in druge strokovne delavce, ki delajo s šolsko populacijo otrok na področju zdravstvene vzgoje in preventive. Projekt je namenjen razvoju ključnih kompetenc oz. veščin za promocijo duševnega zdravja pri šolskih otrocih. V okviru projekta bo nastal spletni tečaj in priročnik za promocijo duševnega zdravja v osnovnih šolah. Z razvitimi orodji želimo spodbujati tudi digitalne kompetence v komunikaciji, poučevanju in učenju strokovnih delavcev v šolah, ki delajo na področju zdravstvene vzgoje in preventive. Digitalna orodja bodo tako podpirala tudi mednarodno sodelovanje raziskovalcev, visokošolskih učiteljev in strokovnjakov iz poklicnega življenja, kar bo prispevalo k internacionalizaciji in spodbujanju uporabe tujega jezika. Mednarodni proces soustvarjanja in validacija platforme bosta podpirala skupno učenje in uporabnost gradiva v več evropskih državah ter razvoj nacionalnih in mednarodnih strategij.

Erasmus+

 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Program 3. stopnje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za zdravstvene vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 30 (dekanat)
+386 7 393 00 18 (referat)
Davčna št.: 82193592
Matična št.: 2333929
TR: 0315 0100 0476 893
IBAN: SI56 0315 0100 0476 893
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.