Prijava

 
 
 

Naši študentki izvedli zadnji zdravstveni delavnici v Srebrnem dvoru

Naši študentki izvedli zadnji zdravstveni delavnici v Srebrnem dvoru

17.05.2019

V četrtek, 16. 5. 2019, dopoldne sta študentki 3. letnika  UNM FZV Karmen Račič in Nina Oven v Srebrnem dvoru izvedli zdravstveni delavnici o družinskem pomočniku ter zdravilih in starostnikih. Karmen Račič je na delavnici s pričetkom ob 8.30 posredovala ključne informacije o družinskem pomočniku, kdo je do njega upravičen, kakšne so dolžnosti in pravice družinskega pomočnika in uporabnika.

Predstavila je tudi dokumentacijo, potrebno za pridobitev te storitve. Nina Oven je na delavnici s pričetkom ob 10.00 predstavila spremembe, ki se dogajajo v starosti, vrste zdravil in kako ločiti med zdravili in ostalimi prehranskimi dodatki. Nato je udeležence seznanila s pomenom pravilne uporabe zdravil, kako naj zdravila uporabljajo, shranjujejo in tudi kakšne so nevarnosti nenatančnega jemanja zdravil. Podučila jih tudi o stranskih in neželenih učinkih zdravil in pravilnem ukrepanju v takih primerih. Dala jim je napotke, kje najdejo verodostojne informacije o zdravilih in predstavila osebno kartico zdravil, nad katero so bili udeleženci zelo navdušeni saj je niso poznali. Udeleženci so aktivno sodelovali, odgovarjali in postavljali vprašanja. Zdravstvenih delavnic se je udeležilo okrog 15 udeležencev. 

Delavnica je del izvajanja projekta Center aktivnosti - Srebrni dvor, ki je sofinanciran v okviru izvajanja Strategije LAS Dolenjska in Bela krajina iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.


 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.