Prijava

 
 
 

Naši študentki izvedli zadnji zdravstveni delavnici v Srebrnem dvoru

Naši študentki izvedli zadnji zdravstveni delavnici v Srebrnem dvoru

17.05.2019

V četrtek, 16. 5. 2019, dopoldne sta študentki 3. letnika  UNM FZV Karmen Račič in Nina Oven v Srebrnem dvoru izvedli zdravstveni delavnici o družinskem pomočniku ter zdravilih in starostnikih. Karmen Račič je na delavnici s pričetkom ob 8.30 posredovala ključne informacije o družinskem pomočniku, kdo je do njega upravičen, kakšne so dolžnosti in pravice družinskega pomočnika in uporabnika.

Predstavila je tudi dokumentacijo, potrebno za pridobitev te storitve. Nina Oven je na delavnici s pričetkom ob 10.00 predstavila spremembe, ki se dogajajo v starosti, vrste zdravil in kako ločiti med zdravili in ostalimi prehranskimi dodatki. Nato je udeležence seznanila s pomenom pravilne uporabe zdravil, kako naj zdravila uporabljajo, shranjujejo in tudi kakšne so nevarnosti nenatančnega jemanja zdravil. Podučila jih tudi o stranskih in neželenih učinkih zdravil in pravilnem ukrepanju v takih primerih. Dala jim je napotke, kje najdejo verodostojne informacije o zdravilih in predstavila osebno kartico zdravil, nad katero so bili udeleženci zelo navdušeni saj je niso poznali. Udeleženci so aktivno sodelovali, odgovarjali in postavljali vprašanja. Zdravstvenih delavnic se je udeležilo okrog 15 udeležencev. 

Delavnica je del izvajanja projekta Center aktivnosti - Srebrni dvor, ki je sofinanciran v okviru izvajanja Strategije LAS Dolenjska in Bela krajina iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.


 

 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Program 3. stopnje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za zdravstvene vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 30 (dekanat)
+386 7 393 00 18 (referat)
Davčna št.: 82193592
Matična št.: 2333929
TR: 0315 0100 0476 893
IBAN: SI56 0315 0100 0476 893
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.