Prijava

 
 
 

Zaključni dogodek projekta Center aktivnosti - Srebrni dvor

14.05.2019

Partnerji projekta Center aktivnosti - Srebrni dvor organizirajo zaključni dogodek projekta, ki bo v sredo, 22. 5. 2019, ob 10. uri pod šotorom na Partizanskem trgu v Metlika. Glavni cilj projekta, ki si ga je Dom starejših občanov Metlika zadal skupaj s partnerji – Univerza v Novem mestu Fakulteta za zdravstvene vede, Jazon, d.o.o. PE Metlika in Zavod Lintvern, so.p. – je bil vzpostaviti delovanje Centra aktivnosti - Srebrni dvor v objektu Križniške komende, ene najstarejših zgradb v Beli krajini. V prvem delu projekta so bili vzpostavljeni prostori za delovanje in izvajanje vsebinskih aktivnosti usmerjenih v izdelavo in testiranje dnevnega programa Srebrni dvor. Tako so v drugem delu projekta vsako dopoldan od ponedeljka do petka potekale različne aktivnosti družabništva ter medgeneracijske, ustvarjalne in zdravstvene delavnice za starejše in telesno prizadete iz črnomaljske, metliške in semiške občine. Naši študenti so vsak četrtek eno leto izvajali zdravstvene delavnice za okrog 15 starejših. Za trajnostno uporabo so naši predavatelji izdali Vodnik izvedbenih aktivnosti, ki vključuje ključne zdravstvene nasvete za starejše in širšo javnost.

Projekt Srebrni dvor ponuja tudi nov turistični program Preteklost komende, s katerim želi turistično oživeti Križniško komendo. Tako je bil posnet film Občuti Belo krajino in pripravljena vodena predstavitev zgodovine komende ter zgibanka o zgodovini Križniške komende v slovenskem in angleškem jeziku. Z vzpostavitvijo turističnega programa člani projekta želijo v mogočno dvonadstropno križniško komendo nekdanjega nemškega viteškega reda iz 13. stoletja pritegniti tudi turiste in skušati tržiti turistično ponudbo za starejše po zaključku projekta. Projekt je sofinanciran v okviru izvajanja Strategije LAS Dolenjska in Bela krajina iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.