Prijava

 
 
 

Zaključni dogodek projekta Center aktivnosti - Srebrni dvor

14.05.2019

Partnerji projekta Center aktivnosti - Srebrni dvor organizirajo zaključni dogodek projekta, ki bo v sredo, 22. 5. 2019, ob 10. uri pod šotorom na Partizanskem trgu v Metlika. Glavni cilj projekta, ki si ga je Dom starejših občanov Metlika zadal skupaj s partnerji – Univerza v Novem mestu Fakulteta za zdravstvene vede, Jazon, d.o.o. PE Metlika in Zavod Lintvern, so.p. – je bil vzpostaviti delovanje Centra aktivnosti - Srebrni dvor v objektu Križniške komende, ene najstarejših zgradb v Beli krajini. V prvem delu projekta so bili vzpostavljeni prostori za delovanje in izvajanje vsebinskih aktivnosti usmerjenih v izdelavo in testiranje dnevnega programa Srebrni dvor. Tako so v drugem delu projekta vsako dopoldan od ponedeljka do petka potekale različne aktivnosti družabništva ter medgeneracijske, ustvarjalne in zdravstvene delavnice za starejše in telesno prizadete iz črnomaljske, metliške in semiške občine. Naši študenti so vsak četrtek eno leto izvajali zdravstvene delavnice za okrog 15 starejših. Za trajnostno uporabo so naši predavatelji izdali Vodnik izvedbenih aktivnosti, ki vključuje ključne zdravstvene nasvete za starejše in širšo javnost.

Projekt Srebrni dvor ponuja tudi nov turistični program Preteklost komende, s katerim želi turistično oživeti Križniško komendo. Tako je bil posnet film Občuti Belo krajino in pripravljena vodena predstavitev zgodovine komende ter zgibanka o zgodovini Križniške komende v slovenskem in angleškem jeziku. Z vzpostavitvijo turističnega programa člani projekta želijo v mogočno dvonadstropno križniško komendo nekdanjega nemškega viteškega reda iz 13. stoletja pritegniti tudi turiste in skušati tržiti turistično ponudbo za starejše po zaključku projekta. Projekt je sofinanciran v okviru izvajanja Strategije LAS Dolenjska in Bela krajina iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 1. stopnje
Program 2. stopnje
Program 3. stopnje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za zdravstvene vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 30 (dekanat)
+386 7 393 00 18 (referat)
Davčna št.: 82193592
Matična št.: 2333929
TR: 0315 0100 0476 893
IBAN: SI56 0315 0100 0476 893
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.